klAnk bAnd - een bioscoop voor je oren

Première in zicht
januari 2020

klAnk bAnd - een bioscoop voor je oren

MartHa!tentatief en SLAK presenteren : klAnk bAnd
een concert van stadsgeluiden | een bioscoop voor je oren

Wat is de soundtrack van onze stad? Heeft Berchem een andere ondertoon dan Deurne? Wanneer wordt geluid muziek? Kan stilte oorverdovend zijn? Is verveling een loop en ‘n soundscape een ontsnapping? Hoe klinkt de geur van vers brood op zondagmorgen?

Drie maanden lang trekt geluidskunstenaar Adriaan Severins te voet door de stad. Gewapend met een microfoon. Met die opnames maakt hij, samen met Elena Peeters, een live podcast. Eentje waar gesproken taal eens niet de hoofdrol speelt.

klAnk bAnd maakt van alledaagse geluiden een allesbehalve alledaagse voorstelling. Het zijn immers de stadsgeluiden zelf die het ‘verhaal’ vertellen.

Wij nemen ons publiek mee op een soundtrip. We jammen live met die geluiden. We laten ze in elkaar overvloeien en maken er muziek van. Projecties op het decor – dat meteen ook de ‘tribune’ is met luister-, zit-, hang- en ligplekken - maken deze totaalervaring compleet. In korte montages tussendoor hoor je fragmenten van stadsbewoners die met een recorder een dag uit hun bestaan hebben opgenomen. Een soort gesproken geluidsdagboek. Want het zijn deze ‘kleine’ mensenverhalen die onze stad ‘groot [s]’maken.

Elena Peeters zorgt voor de tekst on stage. Zij is de gids die je vakkundig en met flair doorheen deze roadtrip van stadsgeluiden loodst.

Laat u door Adriaan en Elena onderdompelen in een klankba[n]d van ’t stad.

Kom Luisteren!

14/02/2020 CC Merksem vrije voorstelling
19/02/2020 CC Berchem vrije voorstelling
21/02/2020 252 CC vrije voorstelling
12/03/2020 CC De Kern, Wilrijk vrije voorstelling
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven