Hoe te Leven

Waarin Johan Petit en Wim Helsen op zoek gaan naar een handleiding voor het leven. Op valentijnsdag 2015 speelden we 'Hoe te Leven' voor een nietsvermoedend publiek onder de noemer 'Mystery Night' in een uitverkochte Bourla.

Lees meer

Johan Petit en Wim Helsen, vrienden van de poëzie, selecteren elk vijf stellingen die ze vol vuur aan het publiek presenteren, om er achter te komen hoe het leven zo vol mogelijk geleefd kan worden.

Vervolgens kiest het publiek middels televoting welke stelling ze het mooiste, beste of meest waardevol vinden. Vol levenslust gaat daarna iedereen zijns weegs.

De eerste 'Hoe te Leven' vond plaats in september op de Fortbom. Naar aanleiding van die avond besloten we om deze voorstelling als afsluiter van het festival 'Antwerpse Kleppers' te presenteren onder de noemer 'Mystery Night'. 660 mensen woonden die avond nietsvermoedend bij en kregen 'Hoe te Leven' als cadeau gepresenteerd.

Het was een magische avond!

speellijst

De eerste 'Hoe te Leven' toonden we in september 2014 in 'de Put' van Fort 4 in Mortsel tijdens het festival Fortbom. Nadien speelden we nog in Nova, Kiel, de Kaleidoscoop in Mortsel en in 't Kerkske in Kapellen. Op 14/02/2015 brachten we ze als 'Mystery Night' voor een uitverkochte Bourlaschouwburg als afsluiter van de Antwerpse Kleppers.

Pers 

‘Hoe te leven’ zit goed in elkaar. Het is veeleer een show dan een theatervoorstelling. De versplinterde wijsheden blijven hangen. Dit stand-up theater slaat aan bij het publiek en we worden er collectief wat vrolijker van.'  — Eline Van de Voorde, Cobra.be
Credits 

concept en spel: Wim Helsen en Johan Petit
licht, klank en scènebeeld: Tim Clement
met de hulp van het voltallige MartHa!tentatief bijgestaan door Caroline Rochlitz en Ilse Daems
met dank aan: Anneke Van der Kinderen, Margot De Ley en de hele ploeg van Het Toneelhuis

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven