LOT

LOT is een ode is aan de verbeelding en aan de techniek. Het is een voorstelling zonder woorden en zonder acteurs. In dit korte, maar spectaculaire stuk speelt een machine de hoofdrol.

Lees meer

Scenograaf Manu Siebens en ingenieur Joris Festjens bouwden een staalplaten replica van het universum. Centraal in dat universum bevindt zich een fabriek. Op een dag besluit een minuscuul onderdeeltje van die fabriek zijn geestdodende werkzaamheden te staken, waardoor de fabriek stilvalt. De orde is verstoord en de operatoren doen er alles aan om het wezentje terug in het gareel te krijgen. Zo ontstaat er een heroïsch gevecht tussen de status quo en verandering.

'LOT' is ontstaan uit een voorliefde voor techniek, mechanica en elektronica en de uitdaging deze te vermengen met theater.

speellijst

'LOT' ging op 6 augustus 2013 in première op het BoulevardFestival in Den Bosch (NL) in augustus 2013. Daarna speelde de voorstelling op verschillende Vlaamse en Nederlandse (theater)festivals.

Pers 

 'Op hoogst vindingrijke wijze heeft LOT – MartHA!tentatief uit Mortsel deze voorstelling van het heelal binnenste buiten gekeerd.'  Lukas De Vos — Ansiel

 

 

 

Credits 

Concept: Manu Siebens
Uitwerking: Manu Siebens en Joris Festjens
Script en regie:
Kirsten Roosendaal en MartHa!tentatief
Muziek:
Peter Van Laerhoven
Animatie: Manu Siebens
En verder de hulp van het gehele MartHa!tentatief.

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven