Revue #7 Aangespoeld

MartHa!tentatief en Theater FroeFroe slaan de handen in mekaar voor het straattheaterstuk 'Aangespoeld', een moderne parabel gebaseerd op Gullivers Reizen, maar dan gekatapulteerd naar de hedendaagse grootstad.

Lees meer

Een man spoelt aan in een vreemd land. Moe van een verre reis besluit hij om een dutje te doen. Twee blauwe mannetjes ontdekken tot hun verbazing dat een grote zwarte reus hun dorp als slaapplaats heeft uitgekozen. Hun aanvankelijke nieuwsgierigheid slaat om in angst als blijkt dat de man niet alleen groot maar ook gevaarlijk is. Daarop ontketent het dorp een oorlog tegen de man. Tientallen blauwe soldaatjes vallen de man aan met kanonnen, katapulten en camions met klakkebuizen. Er wordt zelfs een  zeppelin ingezet. Tien minuten later lijkt de strijd gestreden. De man wordt verdoofd middels slaapgas en vastgebonden met blauwe serpentines. Maar dan gebeurt er een ongeluk...

Ziehier 'Aangespoeld', een korte woordenloze visuele voorstelling die overal en in open lucht te spelen is, liefst voor een nietsvermoedend publiek. Ze werd bedacht en gecreëerd door Tom Clement in samenwerking met Patrick Maillard van Theater FroeFroe en Zukisa Nante van KunstZ.

'Aangespoeld' is revue #7 in de legendarische toneelreeks 'Revue van het Ontembare Leven' waarin het MartHa!tentatief op zoek gaat naar de moderne verhalen in de stad aan het begin van de 21ste eeuw. 'Revue van het Ontembare Leven' is een aaneenschakeling van losse toneelstukken die samen een nieuw geheel vormen. Met als schitterend doel het veelkantig universum van de moderne stad — voor even — tastbaar te maken.

In drie jaar tijd realiseerde het MartHa!tentatief zo 8 TONEELSTUKKEN:
revue #1 'De Vernissage'
revue #2 'De Bus' van Bad Van Marie
revue #3 'De Groenstraat'
revue #4 Bang',
revue #5 'Polen op zondag'
revue #6 'OPUSXX op het Sint-Jansplein' van Theater Zuidpool
revue #7 'Aangespoeld coproductie met Theater Froefroe
revue #8 '13 1/2' coproductie met DeTijd

1 THEATRALE LEZING: 'De Ontembare Stad'
1 BLOG: 'Kroniek van het Ontembare Leven'
1 FEESTAVOND: 'Revueavond'

 

speellijst

Aangespoeld ging op 6 mei 2012 in première, in open lucht vlak voor het Centraal Station van Antwerpen en ging nadien op tournee doorheen heel Vlaanderen en Nederland.

Pers 

'Aangespoeld is pretentieloos amusement, met potentieel als betekenisvolle trigger.'  — Evelyne Coussens, De Morgen

Credits 

'Aangespoeld' werd bedacht en gecreëerd door Tom Clement in samenwerking met Patrick Maillard van Theater FroeFroe en Zukisa Nante van KunstZ.
Spel: Tom Clement, Patrick Maillard/Dries Dewin en Zukisa Nante
Begeleiding: Johan Petit, Marc Maillard
Productie: MartHa!tentatief / FroeFroe

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven