De Carrousel stopt noodgedwongen na 1 jaar

jammer jammer jammer
december 2021

De Carrousel stopt noodgedwongen na 1 jaar

Sinds mei 2021 kende Antwerpen een nieuw podium: De Carrousel. Het mobiele openluchttheater met draaiend podium stond de hele zomer aan de Scheldekaaien en verhuisde in de herfst nog naar het Arenaplein in Deurne. Vorige week werd duidelijk dat er geen nieuwe middelen beschikbaar zijn voor een volgend seizoen. De werking van De Carrousel kan helaas niet verder zonder nieuwe financiële input.
 
Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020, als coronaproof alternatief om jonge makers, artiesten en culturele initiatieven toch een speelplek te bieden in Antwerpen. Maar ook zonder corona is er een enorme nood en een structureel tekort aan geschikte speelplekken. Vandaar dat De Carrousel ook in 2022 zijn werking wil verder zetten en bij Stad Antwerpen én de Vlaamse Gemeenschap om de nodige steun vroeg. Die financiële steun werd helaas niet toegekend.
 
En nu?
Om de werking (opbouw, verhuis, minimale personeelsbezetting voor techniek, productie en vrijwilligerswerking) verder te kunnen zetten is er per jaar 130 000 euro nodig. De magische houten constructie na één jaar nu in een opslagplaats stockeren zou te jammer zijn. Dus moest er een wilde weldoener met een hart voor cultuur, steden die de grote nood aan podia ook ervaren of organisaties met wilde projectplannen zijn… laat van u horen!
We betreuren dat dit mooie verhaal hier nu stopt en wensen een fijne toekomst voor De Carrousel.
 
meer info over De Carrousel én het programma van de laatste maand vind je hier
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven