Hoge Weg: de testweek

Nieuwe voorstelling op komst
december 2017

Hoge Weg: de testweek

Hoge Weg / 73,34 NB – 34,78 WL
toneelstuk voor één actrice & alle bewoners van een appartementsgebouw aan de rand van de stad

Dit is het verhaal van een jonge vrouw die actie voert voor een nieuw park in de inkomhal van een woontoren in Deurne-Noord. Aldaar ondergaat ze via de parlofoon een schier oneindige reeks afwijzingen, zonder ook maar één moment de moed en haar goede luim te verliezen. Heeft ze werkelijk een oneindig incasseringsvermogen? Of is ze geestesziek? Of buitenaards? Hoe het ook zij; de jonge vrouw verdedigt haar droom met zo’n gelijkmoedige hardnekkigheid dat zij er uiteindelijk in slaagt om achtereenvolgens individuele bewoners, heel het gebouw en tenslotte ook het geachte & gehele publiek te overtuigen actie te ondernemen. Werkelijke actie. Hier en nu.

‘Hoge Weg’ is een monoloog, gespeeld door Evelien Bosmans. Zij treedt voor haar actie in contact met de bewoners van een woontoren aan de rand van de stad. Met de meeste van hen via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. Het BURO vr stedelijk enthousiasme recruteert al deze acteurs met castings in de wijken der stad & ver daarbuiten.   

Een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen. Een creatie van het voltallige MartHa!tentatief met de volmondige steun van Het Toneelhuis.  

coproductie MartHa!tentatief / Toneelhuis 

powered by het BURO voor stedelijk enthousiasme
première 13/12/2018, Toneelhuis

Voor deze nieuwe voorstelling doken we een week lang in het Cultureel Ontmoetingscentrum Luchtbal om scènes uit te proberen, tekst te lezen en veel kritische gesprekken te voeren.
Karolina Maruszak kwam ook langs en legde de week vast in beeld:

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven