Wassalon: de testweek

nieuw plan getest
februari 2017

Wassalon: de testweek

Tom Clement bedacht een fijn nieuwe project dat vertrekt vanuit de fascinerende microwereld van wassalons en uitmondt in een dwarsdoorsnede van de stad en haar bewoners. Per wassalon nodigt hij daarbij een dichter, schrijver, zanger of performer uit om vertrekkend vanuit zijn tekeningen/schilderijen nieuwe liedjes, teksten of gedichten te schrijven.  

Concreet betekent het dat Tom een week lang in een wassalon in de buurt van een cultuurcentrum zijn atelier bouwt; hij werkt die week op locatie aan een aantal tekeningen/schilderijen met als vertrekpunt het wassalon. Hij ontmoet daar de bezoekers en passanten en nodigt hen uit om te poseren terwijl ze wachten. Je mag dit project beschouwen als een uitloper van eerdere in situ projecten waarbij hij op locatie beeldend werk maakte van en met bewoners. Denk aan Doekskes (Kiel), Plankskes (Linkeroever), De Wilrijkse Wijken (Wilrijk).

Per week engageren we een dichter/schrijver/zanger om een aantal gedichten/nummers te schrijven telkens bij een van de werken. Op het einde van de betreffende week nodigen we de mensen die rond het wassalon wonen, gebruikers en andere bezoekers en sympathisanten uit op het feestelijke afsluitmoment. Iedereen kan dan de resultaten (tekeningen/schilderijen) bewonderen en luisteren naar de dichter/zanger die zijn werk voorstelt. Zo wordt dat specifieke wassalon heel eventjes een kleine,  fijne culturele ontmoetingsplaats. 

Dat is deel één van het project. In een latere fase (enkele weken later), verzamelen we alle gedichten en songteksten en alle werken van Tom zelf, en bundelen we dit geheel in een krantje dat opnieuw in alle betrokken  buurten en via alle deelnemende wassalons kan verspreid wordt. Maar ook via de bibliotheken, foyers van cultuurcentra, …

Start van 'Wassalon': najaar 2017
Een eerste testweek is net achter de rug. Een kleine impressie vind je hier: 
        

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven