De Clements

Klein Jowanneke
Klein Jowanneke
21 december 2005

De Clements

Omdat de Paffs ondertussen aan hun zestiende seizoen bezig zijn heeft Klein Jowanneke een voorstel voor een nieuwe serie 'De Clements'.

De Clements zijn een familie bestaande uit een moeder, ne vader en twee zoons. Lisetje is de moeder en Herman is de vader. Ze wonen op een appartement op de Fruithoflaan. Den oudste zoon wordt door zijn vrienden De Grote Clement genoemd en de jongste zoon De Kleine Clement. De Grote noemt met zijne voornaam Tim en de Kleine noemt met zijne voornaam Tom. Dat is geen grap, dat is echt zo. De Grote Clement zijn lief noemt Anneke. Hunne zoon noemt Kasper en hun dochter noemt Liselot. De Kleine Clement zijn vrouw noemt Sorreke. (zo noemt de KLeine Clement haar toch, de rest van de wereld noemt haar gewoon Saar) en hun dochter noemt Babette.

Voorbeelden van mogelijke scènes: de Grote Clement had een fuif georganiseerd, en de volgende dag was hij na het opruimen zo hard met zijne beste vriend, den Bart Van Neste, over zijne nieve computer aan het klappen, dat hij vergat om de boxen en platendraaiers in zijnen otto te steken. Hij kon maar niet stoppen over de voordelen van de Mac tegenover de Pc. Uiteindelijk stapte in zijne legen otto, reed zonder nadenken naar den uitleendienst van de provincie en pas daar, toen hij uitstapte, besefte hij dat zijnen otto leeg was.

Kerst- en verjaardagsfeestjes. Die zijn daar ongelooflijk. In C is de familie Clement maar een klein familie: moeder, vader, twee zoons, twee schoondochters en drie kleinkinderen. Maar als ge die samenzet, hebt ge het gevoel dat die met twintigen zijn. Alleman klapt door mekaar, en het straffe is: die worden daar niet zot van. Die kunnen zelfs, terwijl dat ze aan het vertellen zijn, naar twee anderen luisteren en tussendoor op nen derde commentaar geven. De schoondochters hebben het daar wat moeilijker mee, soms zitten  die met twee grote ogen en een gezicht vol verbazing naar heel die kermis te zien. En dat contrast, dat kan schoon beelden opleveren

Verder hebben we nog Conny de Coiffeuse die af en toe heel de famille komt knippen, Nonkel Sjoe, de Bomma en twee beeldschone nichtjes en ne neef die hockey spelen. Ik zijn daar al is naar gaan zien. En ik kan olle vertellen, hockey is de schoonste vrouwensport ter wereld. Dat is ongelooflijk hoe gracieus dat die vrouwen over het veld lopen. En die hebben ook allemaal van die prachtige, in de wind wapperende rokskes aan.

En af en toe een scène met den Tim en den Tom. Den Tim moet den Tom altijd brengen en gaan halen omdat den Tom genen otto kan rijden.

'Timmie, kunde gij mij efkes naar huis doen, ik heb geen goesting voor de velo te pakken.'

'Nee Tommie, seg. Leert zelf otto rijden.'

'Allé Timmie, doe nu niet zo flauw, dat is toch niet zo ver.'

'Nee Tommie, dat is iedere keer hetzelfste. Leert otto rijden.'

En zo zitten die twee broers dan tegen mekandere te zagen. Die worden zelfs kwaad op mekaar. En als ge dat meemaakt, kunde niet anders als beginnen lachen. Omdat het zo onnozel is. Omdat het iedere keer hetzelfste is. En omdat die eigenlijk nooit Echt kwaad worden. En daarom moet er over de famille Clement een serie gemaakt worden.

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven