Revue #4 BANG

In een virtuoos wisselend spel van gezichtspunten vertelt Johan Petit het waargebeurde verhaal van twee jongens; dat van hemzelf en dat van Jamal Bouali. Een toneelstuk in de branding van onze tijd.

Lees meer

Johan Petit was als kind bang van Marokkanen. Hij groeide op in de jaren '80, de periode waarin de eerste generatie Marokkanen zich massaal in Borgerhout vestigden. Marokkanen waren voor de autochtone Belgen 'vreemd'; ze spraken een andere taal, kwamen uit Marokko en ze hingen in tegenstelling tot Belgische jongeren overal op straat rond.

Jamal Bouali komt uit een arm gezin met acht kinderen, had een vader die vroeger schaapherder was en een moeder die nooit nederlands leerde spreken. Hij groeide op straat op, werd geconfronteerd met racisme, achterstelling en criminaliteit. Toch lukte hij er in om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Bang is een toneelstuk in de branding van onze tijd, omdat ze een wezenlijk kenmerk van de moderne stad belicht; de moeilijkheid om in onze verscheidenheid samen te leven. Maar ook en vooral omdat ze in één moeite een mogelijkheid tot oplossing aanreikt.

BANG is 'Revue #4 in de legendarische toneelreeks 'Revue van het Ontembare Leven' waarin het MartHa!tentatief op zoek gaat naar de moderne verhalen in de stad aan het begin van de 21ste eeuw. 'Revue van het Ontembare Leven' is een aaneenschakeling van losse toneelstukken die samen een nieuw geheel vormen. Met als schitterend doel het veelkantig universum van de moderne stad — voor even — tastbaar te maken.

In drie jaar tijd realiseerde het MartHa!tentatief zo 8 TONEELSTUKKEN:
revue #1 'De Vernissage'
revue #2 'De Bus' van Bad Van Marie
revue #3 'De Groenstraat'
revue #4 Bang',
revue #5 'Polen op zondag'
revue #6 'OPUSXX op het Sint-Jansplein' van Theater Zuidpool
revue #7 'Aangespoeld coproductie met Theater Froefroe
revue #8 '13 1/2' coproductie met DeTijd

1 THEATRALE LEZING: 'De Ontembare Stad'
1 BLOG: 'Kroniek van het Ontembare Leven'
1 FEESTAVOND: 'Revueavond'

Bang is een coproductie met Moussem Nomadisch Kunstencentrum.

speellijst

BANG ging in november 2010 in première en ging in 2011, 2012 en 2013 op tournee langsheen Vlaamse CC's. Als schoolvoorstelling speelde Bang nog ontelbare keren op allerhande scholen doorheen gans Vlaanderen. Nu nog halen we de voorstelling af en toe en met plezier van onder het stof!

Credits 

tekst en spel: Johan Petit
muziek: Tim Clement en Abdelkader Zahnoun/Hakim Bouanani
eindregie: Bart Van Nuffelen
licht en geluid: Steven Frederickx
decor: Sven Roofthooft
kostuum: Tom Clement
productie en verkoop: Els Kortleven en Anja Benker
coproductie met Moussem Nomadisch Kunstencentrum
met dank aan Jamal

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven