Allo Silvertop

Deze verhalenshow werd gepresenteerd in de kelders van de blokken van de Silvertop op het Antwerpse Kiel. Een teder en universeel verhaal over het leven op het randje van de stad.

Lees meer

De blokken van de Silvertop zijn drie grote woontorens aan de zuidrand van de stad. Doorheen de jaren werden ze stilaan symbool  voor alles wat er fout loopt in de stad. Vergrijzing. Verloedering. Verzuring. Het zijn maar een paar ontoereikende woorden voor een groot en complex verhaal.  Dat verhaal heeft het MartHa!tentatief samen met CC De Kern willen vertellen.

Samen met Tom Clement ging Johan Petit drie maanden op onderzoek uit. Ze praatten met bewoners, interviewden architecten en beleidsmakers, er werden vliegers gevouwen met de kinderen van de blokken, er werd gemijmerd over de ziel van de torens, er werd geklapt, gelachen en gezwansd. Er werd getierd en gezaagd, gezongen en geluld.

De muziek voor de voorstelling werd gemaakt door Tom Clement, die middels gitaar en mondharmonica het stuk van een rauwe soundtrack voorzag. Dit was na 'Mauve-Wit' (een productie van CC De Kern) en 'De Zoologie' de derde maal dat Johan Petit en Tom Clement de handen in mekaar sloegen.

Uit deze voorstellingen werden drie schitterend uitgegeven boekjes gepuurd, met uniek fotomateriaal, lange interviews met bewoners en fragmenten uit de voorstelling. (te bestellen via info@marthatentatief.be)

speellijst

Allo Silvertop speelde 7 keer in de maand december van het jaar 2002 in de ijskoude autokelders van de Silvertopblokken op het Antwerpse Kiel. In april 2003 werd de voorstelling nog 4 maal hernomen in het kader van het Tweetaktfestival.

Credits 

Een voorstelling van Johan Petit en Tom Clement en het hele MartHa!tentatief in een fijne samenwerking met de buurt en CC De Kern.

Afbeeldingen 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven