De Barbaren

Bart Van Nuffelen schreef voor het HETGEVOLG een splinternieuwe tekst. ‘De Barbaren’ (13+) beschrijft het moment waarop je voor het eerst begrijpt hoe de wereld draait. Dat onherroepelijke moment dat je leven voorgoed in twee hakt.

Lees meer

In een tijd ervoor en een tijd erna. Wie op dat punt geweest is, weet dat er geen weg terug meer is. Wie op dat punt geweest is, is een barbaar, voor eeuwig en altijd.

De Barbaren — stap in / ga mee / doe wat moet

De barbaren: een chichi trut van ’t stad, een meisje met een sprekende muis en een geheimzinnige donkere jongen met een blinkende metalen schedel, komen door een wondere speling van het lot samen in een vierkante kilometer van pakweg de duizendste stad ter wereld. 

Dit is het verhaal van hoe hun samenkomst een oerknal veroorzaakte, hoe de speelplaats van een deftig college daarop juichend leegliep, hoe de barbaren oplosten in de tot stilstand gekomen km2 stad en hoe hun vlucht drie dagen later pas tot een einde kwam in een barbaarse daad van liefde.

De voorstelling is, naast welhaast geniaal geënsceneerd en vertolkt, ook barbaars in zijn karakter en uitvoering; meeslepend, vaak stout, soms volledig ‘over the top’ en daardoor zeldzaam grappig, met als onverwachte uitsmijter de even onhedendaagse als wervende oproep op het einde: stap in – ga mee – doe wat moet!’

‘De Barbaren’ is ondertussen de derde samenwerking tussen Bart Van Nuffelen en regisseur Nathalie Roymans. Eerder maakten ze voor HETGEVOLGRadio Futura’ en ‘De Goeie, De Slechte en De Lelijke’.

'De Barbaren' is een coproductie tussen HETGEVOLG en het MartHa!tentatief.

speellijst

Pers 

'De Barbaren' neemt ongelijkheid niet voor waar. Dit stuk steekt 'onze welvarende regio' stokken in de wielen. Niet zuur, niet zoet. Wel met een gretigheid waar je warm van wordt.' — Wouter Hillaert, De Standaard

Credits 

regie / Nathalie Roymans
tekst / Bart Van Nuffelen
spel / Alejandra Theus, Sofie Palmers, Jurgen Delnaet (ploeg 2014-2015)
spel / Sofie Palmers, Stefan Perceval, Janne Desmet (ploeg 2015-2016)
vormgeving / Lien Wauters
coach & geluid / Tim Clement
techniek / Paul Wilms en Kris Auwers
tourneeplanning / www.huubcolla.be 
eindregie / Johan Petit  

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven