De Goeie, de Slechte en de Lelijke

In de zomer van 2015 speelde dit stuk op de zinderende vlakte van Spoor Oost in Borgerhout. Terwijl de ondergaande zon de verre stad in lichterlaaie zet, vertelden twee cowboys wat er zich hier afspeelde, jaren geleden.

Lees meer

De zinderende vlakte van Spoor oost. Terwijl de ondergaande zon de verre stad in lichterlaaie zet vertellen twee cowboys wat er zich hier afspeelde, jaren geleden. In stukken en brokken komt ge te weten waarom een derde cowboy over de vlakte dwaalt, wat er met hem aan de hand is, hoe het in godsnaam zover is kunnen komen.

Na lange maanden en tegen ieders verwachting in verschijnt de Lelijke weer in het dorp. Hij heeft een oog van iemand anders, loopt als een robot en er druipt voortdurend speeksel uit zijn mond. De Goeie en de Slechte beseffen dat ze niet langer kunnen vergeten wat er is gebeurd, zoals ze hadden gehoopt. In de weken die volgen worden ze gedwongen de pijnlijke gebeurtenissen van vorige zomer onder ogen te zien. 

'De Goeie, de Slechte en De Lelijke' schakelt tussen heden en verleden, tussen angst en paranoia, tussen zijn en schijn. Want stilaan blijkt dat de Lelijke ne Schone is. En de Slechte ne Goeie. En dat de Goeie eigenlijk te laf is om te zeggen wat er gezegd moet worden.

Deze voorstelling is in open lucht ! Voorzie regenkledij indien nodig en ook een zonnebril!  Duur ca. 90 minuten. De voorstelling is niet geschikt voor kinderen en al te gevoelige zielen.

Een toneelstuk van het voltallige MartHa!tentatief.

speellijst

Van: 6 t.e.m. 30 augustus 2015, telkens van donderdag tot en met zondag om 20u. Op de vlakte van Spoor Oost.
Adres: Ingang Buurtspoorweglei, Borgerhout.
Bereikbaarheid: Tram 10 (halte Hof Ter Lo) — Bus 39 (halte Hof Ter Lo) Ongeveer 5 min wandelen.

Pers 

"Zelden werkten een onderhoudend stuk en de sfeer van een locatie zo goed samen op de Zomer." - Wouter Hillaert in De Standaard
"Hoogtepunt is de apotheose waarin alle spelers eindelijk op het centrale speelvlak staan en het hart van elke toeschouwer raken met een scène die tegelijkertijd acrobatisch, tragisch en visueel prachtig is." - Els Van Steenberghe in Knack

Credits 

tekst: Bart Van Nuffelen
spel: Johan Petit, Bart Hollanders/ Stijn Van Opstal, Kwinten Van Heden, Mohammed H’babem, Shamir Gisa, Elvin Arifi, Rafik Bouazza, Yassine Boubout
kostuum: Tom Clement
decor: Manu Siebens en Klaartje Vermeulen 
soundscape: Tim Clement 
licht: Eric Engels, Tim Clement
techniek & locatie: Klaartje Vermeulen, Manu Siebens, Eric Engels, Tim Clement
productie: Susan Demol, Els kortleven, Anja Benker 
eindregie: Bart Van Nuffelen, Tim Clement 
voice over: Sten Van Gestel
foto's: Jimmy Kets

met dank aan iedereen van de Zomer van Antwerpen en alle helpende handen die deze locatievoorstelling mogelijk maakten!

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven