Dounia B.

Dounia B. is de opvolger van Bart Van Nuffelens succesproductie Dinska Bronska. Opnieuw een spannend duet tussen een actrice en een animatiefilm. Opnieuw een monoloog in onaffe taal. Maar vooral: opnieuw het meeslepend verhaal van een hedendaagse heldin.

Lees meer

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen. Praten doet ze op haar éigen manier. Zoals ze alles doet op háár manier. Klinkt het niet dan botst het maar. Ook goed! Ze is hier om gehoord te worden....

Dounia B. is de opvolger van Bart Van Nuffelens succesproductie Dinska Bronska. Opnieuw een spannend duet tussen een actrice en een animatiefilm. Opnieuw een monoloog in onaffe taal. Maar vooral: opnieuw het meeslepend verhaal van een hedendaagse heldin.

De wonderlijke actrice Evgenia B. geeft stem aan Dounia B., een heel gewoon meisje dat zoals alle meisjes bij nader toezien een ongewoon verhaal herbergt. Animatie-wizzard Remy M. N. brengt haar wereld tot leven in een betoverende animatiefilm. Schrijver Bart V. N. destilleert uit honderd getuigenissen een pakkend verhaal.

Een voorstelling van MartHa!tentatief in coproductie met HetPaleis.
Première op 12 april 2019 in HetPaleis.

Bekijk hier nog meer achtergrondinformatie. In de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten als extra input bij de schoolvoorstellingen, maar eigenlijk héél fijn voor iedereen!

speellijst

Pers 

Herbekijk hier de reportage die VRT NWS op de vooravond van de première maakte.
"Evgenia Brendes is echt een topactrice" en andere lovende woorden in de recensie van Filip Tielens op Klara: herbeluisteren kan hier!

Op 4/10/2019 was Evgenia te gast in Culture Club op Radio 1. Vanaf 11:40 is ze aan 't woord. Herbeluisteren kan hier.

Met een  bijzonder rijk palet aan kleuren geeft ze gestalte aan haar personage. Haar energie is ontwapenend. Ze weet op verschillende manieren de harten te beroeren van jong en oud. Heel de voorstelling speelt ze scherp, speels en sprankelend als een glas champagne.' (uit juryrapport van 'prijs voor meest gewaardeerde actrice 2019' van de Acteursgilde - uitgereikt aan Evgenia Brendes voor haar rol in Dounia B.)

Credits 

spel Evgenia Brendes

tekst Bart Van Nuffelen
regie Bart Van Nuffelen i.s.m. Evgenia Brendes en Tim Clement

hoofd animatie, beeldregie Remy M. Ndow

montage, licht, soundscape Tim Clement

decor Erki De Vries

research, inhoudelijk advies Joyce Loir

kostuums, choreografie Nushi Lambreva
taaladvies Ine Schelfhout

muziek Milco Geryl & Jazz Maeson, Faisal Chatar

artistieke opvolging Silke De Bruyne

animatie Tom Metdepenningen
assistentie animatie Michel Busschots, Robin Martens

productieleiding Linde Raedschelders

tekstcoach Johan Petit

stage regie-assistentie Loes Welkenhuysen

stemacteurs Gert Jochems, Sergej Loupouchanski, Marianne Loots, Rita Van Wesemael, Lea Couzin, Greg Timmermans


kinderstemmen
Amir Al-Galal, Liv De Ridder, Matiz Geubels, Ernesto Mortelmans, Maud Theuwissen, Damla Wijman, Lorenzo Morelli, Mudalawal Larry, Diogo Ferreira Felizar

speldocent onderzoeksfase Floor Hengeveld
stage onderzoeksfase Heleen Soontjens
met dank aan
Renee,

Rik en Sam - Caroline Rochlitz - alle scholen en klassen waar we dit verhaal hebben verzameld - Lyria Habarugira, Mohamed Barrie, Oscar Coppieters en meisjesploeg U8 en U10 van de City Pirates - Joeri en Jef van De Luchtballon - De Wereldreiziger - Jessie van De Kleine Jacob - Stijn Oosterlynck - Anja Geuns - Ilse Daems - Adinda Vandezande - Elke Vandeneynde - Kobe Vandevelde - en natuurlijk het gehele en voltallige MartHa!tentatief

productie & realisatie hetpaleis & MartHa!tentatief

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

 

 

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven