Honderd

Een grootse eenmalige theatrale actie in Toneelhuis op 16 juni 2024. Een ode aan het epische van de werkelijkheid.

Lees meer

Honderd is een grootse eenmalige theatrale actie. Een ode aan het epische van de werkelijkheid. Een verslag uit een rafelrand van de stad.

Op één avond betreden honderd mensen uit Deurne-Noord de oneindige vlakte van de Bourla. Ze trekken in een stoet voorbij. Dankzij de wonderen van het theater worden hun levens zichtbaar, tastbaar, voelbaar.

Theatermaker Bart Van Nuffelen observeert de stad vanuit journalistieke processen. Na de bekroonde podcast De Kunst van het Verdwijnen richt hij zijn blik op Deurne-Noord, een wijk aan de rafelrand van de stad, ingeklemd tussen kanalen en autostrades.

Bart Van Nuffelen en audiomaker Pauline Augustyn leggen Deurne Noord in verhalen vast. Honderd is een performance van één actrice: Slongs (Charissa Parassiadis) en honderd stedelingen, in een regie van Ruud Gielens op de bezwerende beats van Scale (Kris Strybos).

De voorstelling maakt deel uit van UNLOCK THE CITY!, een Europees project met steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie en is een coprductie met Toneelhuis.

speellijst

16 juni 2024, Toneelhuis Antwerpen. Tickets en info

Credits 

concept en tekst: Bart Van Nuffelen
regie: Ruud Gielens
spel: Slongs (Charissa Parassiadis)
muziek: Scale (Kris Strybos)
onderzoek: Pauline Augustyn

coproductie: Toneelhuis

De voorstelling maakt deel uit van UNLOCK THE CITY!, een Europees project met steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie.

 

Afbeeldingen 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven