Honderd

Een grootse eenmalige theatrale actie in Toneelhuis op 16 juni 2024. Een ode aan het epische van de werkelijkheid.

Lees meer

Op één avond betreden honderd mensen uit Deurne-Noord de oneindige vlakte van de Bourla. Ze trekken in een stoet voorbij. Dankzij de wonderen van het theater worden hun levens zichtbaar, tastbaar, voelbaar. Honderd is een grootse eenmalige theatrale actie. Een ode aan het epische van de werkelijkheid. Een verslag uit een rafelrand van de stad.

Theatermaker Bart Van Nuffelen observeert de stad vanuit journalistieke processen. Een speurtocht van twee jaar in de Joodse wijk en diamantbuurt resulteerde in de bekroonde podcast De kunst van het verdwijnen. Nu richt hij zijn blik op Deurne-Noord, een wijk aan de rafelrand van de stad, ingeklemd tussen kanalen en autostrades. Maar tegelijkertijd is het een tot de verbeelding sprekende Antwerpse wijk.
 
Bart Van Nuffelen & Martha!tentatief vertalen de steeds veranderende wereld in ‘nieuwe verhalen over het nu’. Telkens weer trekken ze de stad in, op zoek naar gewone mensen en hun grote verhalen. Ze werken daarvoor samen met een netwerk van lokale werkingen (sportclubs, scholen, buurtwerkingen) en laten zich bijstaan door specialisten en academici. Ze geloven in de verbindende en helende kracht van verhalen vertellen.

Honderd is een performance van één actrice en honderd stedelingen, in een prachtlievende regie van Ruud Gielens. Een werkstuk van Bart Van Nuffelen en het voltallige Martha!tentatief.
____

De voorstelling maakt deel uit van UNLOCK THE CITY!, een Europees project met steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie.

speellijst

16 juni 2024, Toneelhuis Antwerpen. Tickets en info

Credits 

concept en tekst: Bart Van Nuffelen
regie: Ruud Gielens
spel: Slongs (Charissa Parassiadis)
muziek: Scale (Kris Strybos)

De voorstelling maakt deel uit van UNLOCK THE CITY!, een Europees project met steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie.

 

Afbeeldingen 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven