klAnk bAnd

Laat u door Adriaan Severins en Elena Peeters onderdompelen in een klankba(n)d van ‘t stad. Kom luisteren!

Lees meer

klAnk bAnd
een bioscoop voor je oren

Drie maanden lang trekt geluidskunstenaar Adriaan Severins te voet door de stad. Gewapend met een microfoon. Met die opnames maakt hij, samen met Elena Peeters, een live radioprogramma. Eén waar gesproken taal eens niet de hoofdrol speelt.
Wat is de soundtrack van onze stad? Heeft Berchem een andere ondertoon dan Deurne? Wanneer wordt geluid muziek? Kan stilte oorverdovend zijn? Is verveling een loop en ‘n soundscape een ontsnapping? Hoe klinkt de geur van vers brood op zondagmorgen?

Laat u door Adriaan en Elena onderdompelen in een klankba(n)d van ‘t stad. Kom luisteren!

klAnk bAnd is een voorstelling van SLAK en MartHa!tentatief.

Gaat het nog
In het voorjaar van 2020 maakten Adriaan Severins, Elena Peeters en Tim Clement de voorstelling Klankband, een luistervoorstelling over de klank van de stad.
Op 12 maart werd de voorstelling afgelast vanwege de lockdown. Een paar dagen later trok Tim met zijn camera door de stilgevallen stad. Met de beelden die hij verzamelde en het geluidsmateriaal van Klankband maakte hij Gaat Het nog? een film van 18 minuten die je terug katapulteert naar maart 2020.
Bekijk de film hier!

 

speellijst

Pers 

Lees hier het uitgebreide interview met Adriaan Severins in de weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen (15/02/2020)

Credits 

concept: Adriaan Severins coaching: Elena Peeters scenografie en lichtontwerp: Tim Clement dramaturgie: Ilse Daems opnames en geluidsmontage: Lotte Nijsten live interventies: Zangercollectief, Aiko Devriendt coördinatie: Anja Benker

productie: MartHa!tentatief in samenwerking met SLAK

Klankband geniet de steun van de Stad Antwerpen/ Kunst maakt de Stad

 

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven