Klein Jowanneke Gaat Dood

Het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowanneke-cyclus. Een legendarische voorstelling die zelfs op tv kwam en op dvd verkrijgbaar is.

Lees meer

op nen dag wordt ge wakker
en ineens zijt ge zo oud geworden 
dat ge zegt
huren 
dat is weggegooid geld 
en dan koopt ge een huis

Vanaf zijn afstuderen in '97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd. De wereld steeds groter. Zijn vertelling steeds intenser.Na Klein Jowanneke Ziet de Dinges Rondom Zich (1997), Klein Jowanneke is een Aardig Manneke (2003) en Klein Jowanneke Zaaagt (2004) is deze voorstelling het sluitstuk, de bloemekee van deze toneelreeks. 

Multiinstrumentalist Bart Voet en lichtkunstenaar Tim Clement zorgen voor de soundtrack. 

Klein Jowanneke kende als voorstelling zo'n succes dat er een dvd van de voorstelling werd gemaakt (deze kan je nog steeds bij ons bestellen door een mailtje te sturen  naar info@marthatentatief.be ) en de opnames meerdere malen uitgezonden werden op nationale televisie.

speellijst

'Klein Jowanneke gaat dood'ging in première in november 2007 en tourde vervolgens door Vlaanderen (29 voorstellingen), het jaar nadien speelden ze nog 27 keer (waaronder twee uitverkochte Roma's en twee uitverkochte Arenbergs). In 2010 knalde de voorstelling voor een uitverkochte Bourlaschouwburg in het kader van de Antwerpse Kleppers. En in 2011 speelde de voorstelling voor de allerallerlaatste keer in de Arenbergschouwburg voor de DVD- en tv- opnames.

Media 

Beluister hier de voorstelling integraal. Liever korte fragmenten? Dat kan ook! Klik hier.

Pers 

'Laverend tussen cabaret, theater en poëzie bezit Johan Petit de gave om met zijn vertelkracht tot tranen toe te bewegen: eerst van het lachen en naar het einde toe steeds meer van ontroering.' — Liv Laveyne in De Morgen

Credits 

tekst en spel: Johan Petit
muzikanten: Bart Voet en Tim Clement
licht en geluid: Steven Frederickx
eindregie: Bart Van Nuffelen
kostuums: Tom Clement
decor: Sven Roofthooft
productie: Ilke Festjens, Anja Benker en Els Kortleven

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven