Magic Palace

Magic Palace is een pakkende voorstelling over jong zijn en ongemerkt ouder worden. Over dansen en hoe ge dan alles vergeet. Over een tijd waarvan ge pas achteraf beseft dat het de schoonste tijd van uw leven is geweest.

Lees meer

Over elke nacht roepen op een reeds lang overleden echtgenoot. Maar evengoed is het de tijd van een nietsontziende crisis, politieke instabiliteit en een naderende nieuwe oorlog…

De jaren '30. De hoogdagen van de danspaleizen: de Festa, de Luna en natuurlijk de Magic Palace. Er ontwikkelt zich een bloeiende jazz-scène met klinkende namen als Gus Viseur, Robert de Kers en Stan Brenders. Via de grote havens overspoelen eerst de charleston, en later de boston, de foxtrott en de quick-step de Europese dansvloeren. Maar evengoed is het de tijd van een nietsontziende crisis, politieke instabiliteit en een naderende nieuwe oorlog…

Magic Palace is levende geschiedenis op de scène: Afwisselend hilarische, trieste en ontluisterende getuigenissen van Antwerpse bejaarden vormen de basis voor een voorstelling over de woelige jaren 30, de hoogdagen van de danspaleizen, de bloeiende Antwerpse jazz-scène en dansvloeren vol wervelende levens in de startblokken. In het kader van het erfgoedproject DansAnt werden in 17 Antwerpse OCMW rusthuizen en dienstencentra honderden getuigenissen verzameld over het dansleven in die tijd.

Marianne Loots, Ruth Becquart, Jonas Van Geel en Vanessa Broes wekten de verzamelde verhalen op sublieme wijze opnieuw tot leven. Ze werden bijgestaan door de fabelachtige ex-operazangeres en Antwerps fenomeen Irene Vervliet.

Bij de opvoeringen in de Roma in Borgerhout zorgden de madammen van Kristal &vanPlastiek voor snoepgoed, (chocolade) sigaretten en hoeden, strikjes en elegante handschoenen konden verkregen worden in het winkeltje, ter vergroting van de feestvreugde.

speellijst

Magic Palace werd in november 2006 gemaakt en gespeeld in de Roma in Borgerhout.  Tijdens het allereerste Antwerpse Kleppers festival (van het Toneelhuis) in februari 2007 werd de Bourlaschouwburg ingepalmd. En wegens overdonderend succes werd de voorstelling in juni 2008 hernomen in de Roma.

Pers 

'MartHa!tentatief en het jonge gezelschap Kristal&Vanplastiek kozen voor het ultieme decor van de Roma en regisseerden daar een afwisselend intieme en uitbundige voorstelling, vol vrolijkheid, melancholie en droefheid.' — Mark Cloostermans, De Standaard

Credits 

Tekst: Bart Van Nuffelen
Regie: Bart Van Nuffelen & Johan Petit
Spel: Vanessa Broes, Ruth Becquart, Marianne Loots, Jonas Van Geel, Irène Vervliet
Dans: Jan Carleer & Rita Tournay & Ingrid Vervoort, Brunhilde van Mierlo & Liévin Depetter, FrançoisVan Beek en Annette Hanseeuw, Jeannine Joussart & Renaat Daems, Jef Janssens & Frida Cattoir, Gusy Camfaert & Roger Reinhardt.
Geluid & muziek: David Van der Weken
Decor: Sven Roofthooft, Kim Troubleyn
Kostuums: Tom Clement, Kristin Van der Weken, Lisette De Vos
Licht: Tim Clement
Dramaturgie: Cor Van Istendael
Research: Kristin Van der Weken
Productie: Els Kortleven, Ilke Festjens
Afficheontwerp: Tom Clement
Website: Niko Van Horenbeeck
Locatie en ondersteuning: De Roma
Productie: MartHa!tentatief en kristal & vanplastiek in samenwerking met de Erfgoedcel Antwerpen, Museum Vleeshuis en OCMW Antwerpen/Cel Culturele en Maatschappelijke Ontplooiing, in het kader van DansAnt

Afbeeldingen 
Video 
Varia documenten 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven