Pieces of a man - David Labi

Een monoloog van David Labi over zijn vader. Gecoacht door Johan Petit. Een voorstelling die balanceert tussen storytelling en stand-up comedy. In het Engels.

Lees meer

Een monoloog van David Labi over zijn vader. Een voorstelling die balanceert tussen storytelling en stand-up comedy. In het Engels.

David Labi is een man van veertig jaar met Joods-Engels-Libische roots. Zijn vader zat als kind een tijdje in het concentratiekamp Bergen Belsen. Een half jaar geleden zag Johan Petit  een korte monoloog van David in het Mestizo Arts Festival. De afgelopen maanden hielp hij hem om Pieces of a man uit te werken tot een volwaardige voorstelling.

Davids vader overleefde naast Bergen Belsen ook nog een bomaanslag en de Yom Kippur-oorlog. Hij was ijdel, egocentrisch, verslaafd aan gokken en verlangde naar een groots en meeslepend leven. David daarentegen, is gevoelig en attent. Hij houdt van boeken, kunst en arthousefilms. Wanneer hij twintig is, sterft zijn vader. In de daaropvolgende jaren zwerft David de wereld rond. Tot hij op een avond, alleen thuis in Berlijn, beseft dat hij veel harder op zijn vader lijkt dan hem lief is. Ook David vindt nergens rust.

Of zoals de Engelse promotekst het verwoordt:

'Pieces of a Man is a story of unresolved parental trauma that touches diverse communities, leaving spectators a little bit transformed.'

 

 

 

speellijst

Pers 

Een heel fijne recensie van Wouter Hillaert lees je hier

Credits 

David Labi - tekst en spel
Johan Petit - coaching
Tim Clement - techniek

Een voorstelling van David Labi in coproductie met Martha!tentatief en Mestizo Arts Platform

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven