SingSing

The Clement Brothers presenteren de allereerste cultureel verantwoorde zingzangstonde ooit. Oude en nieuwe traditionals worden afgestoft en van de nodige haken en ogen voorzien.

Lees meer

Samen met enkele onsterfelijke klassiekers uit de muziekgeschiedenis vormen zij de basis voor een onvergetelijke zangavond. En zingen zult u! Klassiekers als La Petite Tonkinoise, Rij maar an ossewa, Kili Watch/Ca plane pour moi, Den Haring, en Cielito Lindo passeren de revue. Kent u Den Beer klom over den Berg nog ? En Au Clair de la Lune ? Personages als Olga van de Wolga, Marie Plansjee en Tom Dooley leiden het publiek tenslotte naar een zinderende finale over De Stille Kempen.

Marie Plansjee

onder den boerentoren
woont marie plansjee
ze heeft nen bollenwinkel
en ook een staminee
ze heeft zeven jong
en een rosse kat
en heure vent is altijd zat
dat is marie plansjee
dat is marie plansjee

The Clement Brothers ontstonden in 2002 uit de gebroeders Clement. Tom (zang, gitaar, banjo en mondharmonica) en Tim (gitaar, ukelele, mandoline) zijn bekend en berucht als leden van het fenomenale MartHa!tentatief. Samen met hun muzikale broers, violist Gorik Elaut en gitarist-bassist Jonas Van den Bossche, brengen zij geheel eigenzinnige versies van bekende en minder bekende countrytraditionals. In 2007 speelden ze al de Clement Brothers de voorstelling 'Mini Road Show'.

Leuk om weten is dat er in Amerika ook muzikale Clement Brothers rondlopen ! En ge kunt het bijna niet geloven, maar ze spelen bijna dezelfde muziek als de Vlaamse Clement Brothers. Hier kunt ge een filmpje van hen zien. Er bestaan ook amuzikale en Franse Clement Brothers.

speellijst

SingSing tourde langsheen de Vlaamse Culturele Centra, huiskamers en festivals gedurende de jaren 2010, 2011 en 2012.

Credits 

Zang, banjo, tamboerijn: Tom Clement
Gitaar, ukulele, zang: Tim Clement
Bas, gitaar, zang: Jonas Van den Bossche
Viool, zang: Gorik Elaut

SING SING is een coproductie van het MartHa!tentatief en CC Deurne.

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven