Zoologie

De Zoologie is de neerslag van vijf maanden rondtrekken in de Zoo. Johan Petit vertelt over ontmoetingen en schoon plaatskes in de zoo. En tussendoor spelen Dolefante liekes.

Lees meer

De zomer van 2002 wordt voor eeuwig herinnerd als de zomer van 'De Zoologie'. Onder de bomen aan de ingang van de Antwerpse dierentuin kon het publiek genieten van een voorstelling bestaande uit ontelbare meningen en gedachten over de Zoo, de stad en de wereld. Tussendoor werden sketchen opgevoerd over jagers, pinguïns en depressieve sneeuwuilen.

'De Zoologie' is de neerslag van vijf maanden rondtrekken in de Zoo. Johan Petit las verhalen van geïnterviewden voor, vertelde over ontmoetingen en schoon plaatskes in de zoo, maar ook hoe Chapin de Kongopauw ontdekte en waarom er zo belachelijk veel verliefde koppeltjes in de Zoo rondlopen.

Dolefante, het huisorkest van het MartHa!tentatief stond verteller Johan Petit op gepaste wijze bij. Tom Clement stelde een aantal van de interviews tentoon geïllustreerd met prachtig grafisch werk (2002 en 2003).

De Laplandse Sneeuwuil
ik zijn hier niet geire
zijde gij hier geire
ik zijn hier niet geire
dat kot is hier te klein
ik kan ier niet vliegen
en dat is hier slecht van eten
ze maken u hier blij met een dooie muis

Naar aanleiding van deze voorstelling namen Dolefante een CD "Naar de zoo" op (die helaas nergens meer te verkrijgen is).

speellijst

In het jaar 2002 speelden we in het kader van de Zomer Van Antwerpen 10 keer in juli en 10 keer augstus. In de zomer van 2003 en 2007 werd de Zoologie telkens in de maanden juli en augustus hernomen.

Pers 

'De dieren van de zoo zijn een dankbare aanleiding voor hilarische dialogen en karakterschetsen die volledig des mensen zijn.'  SN, Zone03

Credits 

Tekst en interviews: Johan Petit
Regie: Bart Van Nuffelen
Licht: Tim Clement
Kostuums: Tom Clement
Tentoonstelling: Tom Clement
Productie: Britt Kennis/Ilke Festjens/Els Kortleven
Techniek: Geert De Vleesschauwer
Decor: Tim Clement/ Sven Roofthooft
Muziek: Dolefante (Stoffel Verlackt, Jonas Van den Bossche, Bart Voet en Tom Clement)

 

De Zoologie is een productie van het MartHa!tentatief in samenwerking met de Zomer Van Antwerpen (2002 en 2003), Vertel.De.Stad en O Dierbaar Antwerpen (2007) en met de steun van de Vlaamse gemeenschap en de stad Mortsel.

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven