2 belangrijke herdenkingen van WOII op 7-8-9 mei

april 2023

2 belangrijke herdenkingen van WOII op 7-8-9 mei

OPEN HUIZEN

Op zondagmiddag 7 mei vertelt Bart Van Nuffelen van Martha!tentatief aan het voormalige kinderziekenhuis ‘Good Engels’ het verhaal van Fred J. Kader, het hoofdpersonage van onze podcast  De kunst van het verdwijnen. Inschrijven kan via deze link.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zo’n 25.000 stadsgenoten het slachtoffer van vervolging en geweld door het naziregime. Velen van hen overleefden de oorlog niet. Deze mensen lieten sporen en herinneringen na in de stad waar ze thuis waren. Hun nabestaanden, kennissen, huizen en straten bewaren hun verhalen. 

Tijdens Open Huizen ontdek je deze verhalen en krijgen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog opnieuw een gezicht en een plek in de stad.

• VRIJ OP 8 MEI

MartHa!tentatief ondersteunt ook de actie vrij op 8 mei: we herdenken het verzet in Wereldoorlog II, we vieren de vrijheid. Op maandagavond 8 mei is er een cultureel programma met lezingen en literatuur in het Toneelhuis.

En heel het weekend worden in het Fort van Breendonk de 8500 namen voorgelezen van vermoorde verzetshelden. Wij lezen mee op zondagochtend. Meer info vind je hier.

0
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven