De Carrousel: een nieuw mobiel openluchttheater in Antwerpen

coronaproof voor iedereen
februari 2021

De Carrousel: een nieuw mobiel openluchttheater in Antwerpen

De Carrousel is een mobiel openluchttheater met een draaiend podium. Het is een uniek bouwwerk en is volledig coronaproof. Het publiek zit alleen of in bubbels van twee op veilige afstand van het podium.

Vanaf mei tot december 2021 staat het bouwwerk op drie locaties in en rond de stad Antwerpen, het hele programma vind je hier.

Bekijk hier Johan Petit z'n passage in Wakker op Zondag/ATV, waarin hij het o.a. over heel het plan heeft (vanaf 46').

WAAROM DE CARROUSEL ?

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020. Als gesubsidieerd gezelschap merkte initiatiefnemer MartHa!tentatief dat ereen enorme nood aan geschikte speelplekken is. Op dit moment zijn alle podia nog steeds gesloten en als er straks opnieuw gespeeld kan worden, zal het tekort aan speelplekken nog groter worden.

Vanuit de vaststelling dat er, ook zonder corona, een structureel tekort is aan podiumkansen voor jongeren,proberen we De Carrousel op regelmatige basis te reserveren voor jonge makers, artiesten en initiatieven. 

De Carrousel is met zijn capaciteit van 170 personen een goed alternatief voor kleine zalen en een aanvulling op grote culturele centra. Iedereen, zowel individuele artiesten als organisaties, kan artistieke activiteiten in De Carrousel organiseren.

Het lokale cultuurbeleid van de Stad Antwerpen ondersteunt De Carrousel zowel praktisch als financieel. Aanvullend op het reguliere aanbod programmeren zij een beperkt aantal voorstellingen. Het idee voor De Carrousel is geïnspireerd op 'Peepshow Palace' van het Nederlandse gezelschap De Warme Winkel.

De Carrousel wordt gerealiseerd met de steun van de stad Antwerpen, district Antwerpen, district Deurne en de Vlaamse overheid.

Meer informatie, het hele programma en ticketlinks vind je op de website van de Carrousel.

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven