De Carrousel staat klaar om artiesten en publiek te ontvangen!

trots en fier
april 2021

De Carrousel staat klaar om artiesten en publiek te ontvangen!

Wat begon als een zot idee in augustus vorig jaar, staat nu écht te blinken op de kaaien op het Antwerpse Zuid:

De Carrousel. Mega trots zijn we!

En wat nóg fijner is: vanaf 8 mei draait De Carrousel ook echt. Vanaf dan tot eind december kan je genieten van maar liefst 120 voorstellingen. Check het programma en reserveer je kaartjes nu al!
► alle info op www.decarrousel.org

Op 8 mei opent De Carrousel aan de Schelde op het Antwerpse Zuid. In het nieuwe 'coronaproof' openluchttheater kan iedereen dit jaar genieten van een gevarieerd programma. Je kan onder meer komen kijken naar de dansers van Afroblood, de poëten van Ballonnenvrees of de muziek van Whilla Whisper. Naast al dat jong geweld programmeren de culturele centra van Antwerpen in De Carrousel een twintigtal artiesten zoals Wim Helsen, Jan De Smet, Compagnie de Koe en Bruno Vanden Broecke.

De Carrousel trekt dit jaar langs drie locaties. Naast de Ledeganckkaai staan De Slachthuissite (Antwerpen Noord) en het Arenaplein (Deurne) op de planning.

Benieuwd naar de opbouw en hoe het er allemaal uitziet?
volg De Carrousel op facebook en instagram

Het hele programma ontdekken en kaartjes bestellen?
alles op www.decarrousel.org

Het interview op Radio 2 met Johan Petit en Heleen Soontjens herbeluisteren? Klik hier.

Het idee voor De Carrousel onstond in de zomer van 2020 tijdens het spelen van De Meisje in het Peepshow Theater van De Warme Winkel in Amsterdam. We kregen steeds meer vragen van jonge artiesten voor ondersteuning. naast de nood aan begeleiding en praktische hulp blijkt er een enorm tekort aan speelplekken te zijn. Daarbovenop maakten coronaregels het moeilijk om in goede omstandigheden theater te spelen.

Heel de winter lang werten een team van bouwers en ingenieurs achter gesloten deuren in onze loods in Mortsel hard om De Carrousel speelklaar te maken. Dankzij de steun van Stad Antwerpen, District Antwerpen, District Deurne en de Vlaamse Overheid staat dit indrukwekkende bouwwerk nu klaar om artiesten en publiek te ontvangen. Om alle voorstellingen veilig te laten verlopen, kan De Carrousel rekenen op een team van fantastische vrijwilligers.

We hopen jullie binnenkort allemaal weer terug te zien!

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven