Hier ben ik - Manu Moreau in première op 28/02

laatste kaartjes!
februari 2024

Hier ben ik - Manu Moreau in première op 28/02

Vorig jaar reisde Manu Moreau samen met Johan Petit naar de plek waar zijn vader geboren is. Ze ontdekten dat zijn grootvader niet alleen in België, maar ook in Uganda een spoor van lijden en verdriet achterliet.

  • première op woe 28/02 in De Studio, Antwerpen ► laatste tickets hier!
  • daarna op tournee ► alle data en ticketlinks hier

Manu Moreau is kwart Ugandees. Zijn vader leert op vijftigjarige leeftijd zijn moeder kennen. Samen krijgen ze drie zonen, twee witte en een lichtbruine: Manu. Hij groeit op in Zwijndrecht, een dorp waar hij de enige jongen van kleur is.

Manu is de kleinzoon van Marcel Moreau, een Belgische koloniaal die in 1926 zijn Congolese huishoudster zwanger maakt. Drie jaar later stuurt Marcel zijn zoon - Manu's vader -  naar België en kijkt nooit meer naar hem om.

Met Hier ben ik gaat Manu op zoek naar zijn roots. Om zichzelf en de plek die hij inneemt in de wereld beter te begrijpen. Want: als je wil weten wie je bent, moet je weten waar je vandaan komt.

Beats en muziek worden bijeen gesampeld en gescratcht door de legendarische hiphopdj DJ Thong. Johan Petit schreef de tekst en neemt de regie op zich.

Met dank aan Mestizo Arts Platform / WIPCOOP
Voor iedereen vanaf 15 jaar.

 

 

 

 

0
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven