casting call: speler gezocht voor nieuwe voorstelling Fatilou M.

talent gezocht
maart 2024

casting call: speler gezocht voor nieuwe voorstelling Fatilou M.

Na Dounia B. (2019) maken Bart van Nuffelen/Martha!tentatief en hetpaleis opnieuw een voorstelling in de grote zaal. Fatilou M. wordt een sprankelend portret van opgroeiende jongeren in de stad, een monoloog in een onaffe taal. Een spannend duet tussen theater en film. Maar vooral: het meeslepend verhaal over twee hedendaagse heldinnen.

Rena zit in het tweede middelbaar, Maatschappij en Welzijn. Tegen haar zin. Ze luistert zo weinig mogelijk en weigert mee te werken. Ze is luid en brutaal. Ze leidt de klas, bepaalt de sfeer, kiest wie spreekt en wie zwijgt. Tot Fatilou (gespeeld door Prisca Nishimwe) op een dag aankomt op school. Fatilou zegt niets, maar stelt alles in vraag. Zo begint een gevecht tussen luid en stil, tussen hard en zacht, tussen wanhoop en vertrouwen.

Wanneer Fatilou even onverwacht als ze gekomen was weer verdwijnt, probeert Rena te vatten wat haar overkwam en vertelt ze het verhaal van Fatilou M. Wat als je hele universum plots op zijn kop staat en je eindelijk écht gezien wordt?

 

casting call: hetpaleis & MartHa!tentatief zoeken speler voor nieuwe voorstelling Fatilou M.

Wie zoeken we?
Voor de vertolking van Rena zijn we op zoek naar:
• een persoon met Noord-Afrikaanse roots
• die voeling heeft met jongerentaal
• die een jonge, vrouwelijke uitstraling heeft
• een diploma is geen vereiste, speelervaring wel
• oppgegroeid zijn met een niet-westerse thuistaal is een pluspunt

We juichen diversiteit toe en respecteren ieders recht op authentieke expressie. Je mag levensbeschouwelijke en religieuze symbolen dragen, zolang ze niet in strijd zijn met de waarden van wederzijds respect en professionaliteit.

Planning Audities: De audities zullen doorgaan in hetpaleis op zaterdag 20 april 2024, van 10u tot 17u.

Repetities: De repetitieperiode is verspreid over volgende data, maar kan nog licht wijzigen:
23 tot en met 27 september 2024
7 tot en met 11 oktober 2024
10 maart tot en met 17 april 2025

Speelperiode: De voorstelling gaat op 18 april 2025 in première en wordt gevolgd door een speelreeks tot en met 4 mei 2025 in hetpaleis in Antwerpen.
Tournee: De voorstelling zal op tournee gaan tussen 24 april en 1 juni 2025, met een hernemingstournee in seizoen 25-26.

Verloning
Je wordt verloond volgens de CAO Podiumkunsten. Meer informatie hierover vind je via Juist is Juist. De kosten voor woon/werkverkeer worden terugbetaald obv de wettelijke tarieven.

Aanmelden?
Stuur een mail naar jenne.vandaele@hetpaleis.be met volgende bijlagen:
je contactgegevens en een recente foto een korte video waarin je jezelf voorstelt (mag gefilmd worden met je smartphone) een korte video van de gevraagde scène (de tekst vind je in bijlage) Videobestanden kan je ook via WeTransfer bezorgen aan bovenstaand e-mailadres.

Vragen? Heb je nog vragen over bovenstaande auditie-oproep? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via jenne.vandaele@hetpaleis.be.

0
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven