Pieces of a man in Amsterdam

juni 2023

Pieces of a man in Amsterdam

Pieces of a man is een monoloog van David Labi over zijn vader die balanceert tussen storytelling en stand-up comedy. In het Engels.

David Labi is een man van veertig jaar met Joods-Engels-Libische roots. Zijn vader zat als kind een tijdje in het concentratiekamp Bergen Belsen. Een half jaar geleden zag Johan Petit (artistiek leider van het Martha!tentatief) een try out van David Labi in het Mestizo Arts Festival. De afgelopen maanden hielp hij hem om Pieces of a man uit te werken tot een volwaardige voorstelling.

Davids vader overleefde naast Bergen Belsen ook nog een bomaanslag en de Yom Kippur-oorlog. Hij was ijdel, egocentrisch, verslaafd aan gokken en verlangde naar een groots en meeslepend leven.

David daarentegen, is gevoelig en attent. Hij houdt van boeken, kunst en arthousefilms. Wanneer hij twintig is, sterft zijn vader. In de daaropvolgende jaren zwerft David de wereld rond. Tot hij op een avond, alleen thuis in Berlijn, beseft dat hij veel harder op zijn vader lijkt dan hem lief is. Ook DavidĀ  vindt nergens rust.

Of zoals de Engelse promotekst het verwoordt:
'Pieces of a Man is a story of unresolved parental trauma that touches diverse communities, leaving spectators a little bit transformed.'

Pieces of a man speelt op zondag 18 juni in Amsterdam, bij Mezrab.
Kaartjes en meer info vind je hier.

0
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven