Première in zicht!

maart 2023

Première in zicht!

Op 26 maart gaat Pieces of a man in première: een monoloog van David Labi over zijn vader. Een voorstelling die balanceert tussen storytelling en stand-up comedy. In het Engels.

David Labi is een man van veertig jaar met Joods-Engels-Libische roots. Zijn vader zat als kind een tijdje in het concentratiekamp Bergen Belsen.
Een half jaar geleden zag Johan Petit een try out van David in het Mestizo Arts Festival. De afgelopen maanden hielp hij hem om Pieces of a man uit te werken tot een volwaardige voorstelling.

Davids vader overleefde naast Bergen Belsen ook nog een bomaanslag en de Yom Kippur-oorlog. Hij was ijdel, egocentrisch, verslaafd aan gokken en verlangde naar een groots en meeslepend leven.

David daarentegen, is gevoelig en attent. Hij houdt van boeken, kunst en arthousefilms. Wanneer hij twintig is, sterft zijn vader. In de daaropvolgende jaren zwerft David de wereld rond. Tot hij op een avond, alleen thuis in Berlijn, beseft dat hij veel harder op zijn vader lijkt dan hem lief is. Ook David vindt nergens rust.
 
Of zoals de Engelse promotekst het verwoordt:

'Pieces of a Man is a story of unresolved parental trauma that touches diverse communities, leaving spectators a little bit transformed.'

Pieces of a man speelt op

21/03/2023 't schoon vooruitzicht, Borgerhout Voorlees Try Out
26/03/2023 Arenberg, Antwerpen première!
28/03/2023 DE Studio, Antwerpen vrije voorstelling
27/04/2023 GC De Pianofabriek vrije voorstelling

… en is nadien klaar om de wereld te veroveren.

0
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven